PowerPillars™

We onderschatten niet hoe uitdagend het ontwikkelen van jezelf is.

Zelf zien we dit als een “levenswerk” en ben je eigenlijk nooit echt uitgeleerd. Om, ervoor te zorgen dat we iets uitdagends als persoonlijke ontwikkeling voor kinderen zo krachtig mogelijk kunnen overbrengen, zijn de PowerUp Universe programma’s en producten ontwikkeld vanuit 6 pijlers, onze PowerPillars™.

1 – Storytelling

Hoe belangrijk, effectief, of leerzaam het programma en de tools ook zijn, wij geloven dat dit weinig betekent zonder een goed ontwikkeld verhaalelement. We geloven in de combinatie van storytelling en entertainment, en informatie en kennis. Het genereren van een emotie, plus kennis, betekent het generen van een lange termijn herinnering.

Het verhaal

Bij PowerUp Universe worden de programma’s en producten gepresenteerd aan de hand van het verhaal, een fictief universum waarin kinderen worden meegenomen in tal van fantastische situaties. De karakters en gebeurtenissen binnen het verhaal vormen de basis voor de theorie en opdrachten binnen het programma. En zoals de fictieve karakters zich ontwikkelen binnen het verhaal, zo ontwikkelen de kinderen zich met het programma.

storytelling

2 – Breinkennis

Kinderen ontdekken hoe hun eigen hersenen werken, zodat ze inzicht krijgen in hun eigen capaciteiten en potentieel.

Waarom


Als je begrijpt hoe iets werkt, geloof je het en kun je zien hoe dit relevant en toepasbaar is voor jezelf. Het resultaat van dit inzicht is:

 • De werking is niet langer een abstract concept, maar een tastbaar, actief proces waarover je zelf controle hebt.
 • Je kan jezelf niet meer voor de gek houden door het volledige inzicht dat wordt gerealiseerd.
breinkennis

3 – Mindset

Kinderen ontdekken over de overtuigingen die zij zelf hebben over leren, intelligentie en in zekere mate het zelfbeeld. Binnen PowerUp onderscheiden we 3 mindsets:

 • Vaste mindsets
 • Groeigerichte mindsets
 • Valse mindsets.

Waarom

Het inzicht in deze mindsets is cruciaal voor de verdere ontwikkeling van het kind. Het resultaat hiervan is:

 • Meer inzicht in het hoe en waarom van het functioneren van jouw overtuigingen.
 • Bewustwording van de invloed hiervan op het eigen handelen.
 • De overtuiging dat zij zelf in staat bent om dit zelf te sturen, en bewuste keuzes te maken.
mindset

4 – Mindfulness en compassie

Het begrijpen en kunnen reguleren van eigen emoties ten behoeve van het leren en de algemene ontwikkeling en weerstand. Kinderen leren om milder te zijn naar zichzelf, en een interne vriendschap te creëren. Deze zelfcompassie leidt tot meer compassie naar hun omgeving

Waarom

Inzicht in de werking van het emotionele stelsel en de invloed op het lichaam en het denken zorgt ervoor dat je in staat bent om je emoties te herkennen. Dankzij deze herkenning ben je niet meer overgeleverd aan je emoties, maar kun je deze correct plaatsen en aanvaarden binnen situaties. Het resultaat hiervan is:

 • Meer rust en ruimte tussen denken en handelen.
 • Blokkades tijdens het leerproces worden verminderd.

De focus die hiermee wordt gecreëerd noemen wij Powerfocus. Deze is onafhankelijk van emotie, omdat wij deze hebben aanvaard, ook gedurende het leerproces.

Daarnaast leren kinderen:

 • De waarde van het zorgen en het vriendelijk zijn voor zichzelf
 • Het belang van compassie naar anderen.

Zodat zij ook in moeilijke momenten in staat zijn om liefdevol naar zichzelf en anderen te zijn.

mindfulness en compassie

5 – Leerstrategieën

Kinderen ontdekken bewezen effectieve strategieën en methoden om beter en efficiënter te leren.

Waarom


Het begrijpen van de verschillende vaardigheden geeft kinderen de kans om bewuste keuzes te maken hoe zij hun individuele leerproces zo efficiënt en functioneel mogelijk kunnen laten verlopen. Het resultaat hiervan is:

 • Efficiënter gebruik van hun studietijd.
 • Verhoging van het concentratievermogen.
 • Verbetering van hun studieresultaten.
leerstrategieën

6 – Gaming

Gamification van het onderwijs, maakt leren niet alleen leuk maar ook uitdagend. Samen met Storytelling zorgt het voor een meeslepende ervaring. Je maakt geen huiswerk, maar je doet een “Quest” je krijgt geen cijfer maar een “Highscore”.

Waarom

Doordat het programma volledig is opgebouwd vanuit game principes wordt het leerproces echt leuk en van deze tijd.
 • Leren wordt een spel. Als je je dat realiseert, dan wil je er beter voor je best doen en meer tijd erin investeren.
 • Het werkt motiverend en zorgt ervoor dat de leerlingen er betrokken bij raken.
 • Een saai stukje les wordt interessant gemaakt met game-design elementen en terminologie.
gaming

De elementen gecombineerd

Met PowerUp krijgen de kinderen inzicht in de werking van hun brein, overtuigingen en leerstrategieën, Onderzoek toont aan dat de combinatie van mindset en studievaardigheden effectief zijn voor het leerproces, echter leren deze twee tools hen niets over de invloed van emoties op het leren, alsmede de achterliggende fysiologische werking van het brein.

Dankzij de Breinkennis en Mindfulness en Compassie krijgen zij toegang tot een volledig spectrum aan tools, waarmee zij zichzelf kunnen ontwikkelen.

contact links

Reserveren

Geïnteresseerd in wat en het PowerUp Universe te bieden heeft? Of misschien al geïnteresseerd in het boeken van een PowerUpYou™ programma voor uw kind? Of bent u docent of anderzijds werkzaam op school, en zou u PowerUpYou™ graag in uw klaslokaal krijgen? Stuurt u ons dan een berichtje via de formulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  contact rechts