De Kanjodol Hero

Het verhaal van PowerUpYou gaat over Niko, een jongen van net 10, die leeft in het jaar 2199. Zijn leven staat op het punt om te veranderen, omdat hij zijn Kanjodol gaat ontvangen.

De wereld van 2199 is flink veranderd. Vele rampen hebben ervoor gezorgd dat samenwerken om deze te blijven voorkomen, voorop staat. Ouders zijn dan ook veel aan het werk en kinderen zijn hierdoor soms alleen. Daarom zijn Kanjodol ontwikkeld. Speciaal bedoeld om kinderen bij te staan in hun ontwikkeling en ze te helpen reflecteren op hun eigen gedrag. Samen met hun Kanjodol leren kinderen hun emoties te herkennen en deze te balanceren, maar ook om hun eigen valkuilen te herkennen en hier mee om te gaan.

Niko en zijn Kanjodol Tanomu zijn zich aan het voorbereiden op het Kanjodol Hero Toernooi. Een belangrijk schooltoernooi waarbij ze mogen laten zien hoeveel ze in 1 jaar hebben geleerd. Maar hoe graag Niko ook wilt dat ze samen het toernooi gaan winnen, de weg naar het toernooi toe blijkt uitdagender dan ooit.

Vriendschap en verlies

Van nieuwe vriendschappen tot ruzies en van pijnlijke keuzes tot het leren omgaan met de gevolgen hiervan, het verhaal behandelt diverse onderwerpen waar kinderen in die leeftijdsgroep ook vandaag de dag mee te maken hebben.

Reflecteren

Het verhaal vormt dan ook de basis van het programma en de opdrachten en stelt kinderen in staat om samen te reflecteren op gebeurtenissen.