PowerUpORDIS – Studietips

De ORDIS is een belangrijk onderdeel van het futuristische verhaal van PowerUpYou. Een geavanceerd apparaat dat kinderen helpt en ondersteunt bij het leren. Met behulp van de ORDIS studietips hebben kinderen ook in deze tijd de beschikking over tal van tips, tools en adviezen om hun leerproces te optimaliseren.

ORDIS staat voor Organiseren, Reflecteren, Discipline, Inzet en Strategie. Kinderen leren per onderdeel hoe ze dit kunnen toepassen.

  • Organiseren: Hoe organiseer je een fijne werkomgeving? Wat heb je allemaal nodig om optimaal te leren? Maar ook, welk eten kun je het beste eten tijdens het studeren? Dit onderdeel geeft kinderen de kennis om de ideale leeromgeving voor zichzelf te creëren.
  • Reflecteren: Kinderen leren kritisch te kijken naar hun planning en hun doelen. Bereiken ze ermee wat ze willen? Wat willen ze? In dit deel ontdekken kinderen hoe zij hun doelen kunnen vaststellen en deze planmatig en vooral realistisch te bereiken.
  • Discipline: Waarom doe je de dingen die je doet? Wat drijft je? Kinderen leren het belang van hun eigen waarom in te zien, zodat ze hun motivatie om kunnen zetten in discipline. Ze leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun doen en laten.
  • Inzet: Hoe zorg je ervoor dat je zo effectief mogelijk leert? Welke ezelsbruggetjes kun je inzetten om informatie zo scherp mogelijk tot je te nemen? In dit deel leren kinderen zichzelf methodieken aan waarmee zij hun inzet kunnen optimaliseren.
  • Strategie: Het laatste deel is een samenvoeging van alles wat daarvoor is behandeld. Hoe gebruikt een kind al deze onderdelen om een strategie voor zichzelf op te zetten om het leren zo fijn en effectief mogelijk te krijgen? Aan het einde van het boekje hebben zij kennis en wetenschap over hoe zij dit zelf kunnen realiseren.